3 TIPS NÄR DU KÖPER HANDSKAR

3 TIPS NÄR DU KÖPER HANDSKAR

Händerna är utsatta för många olika risker, och därför är det viktigt att skydda dem. Här har du några regler att följa vid val av arbetshandske.

 

1. RÄTT HANDSKE FÖR RÄTT JOBB

Beroende på din arbetssituation och riskanalys så ska du välja rätt handske för rätt arbete. Tänk på att handsken ska skydda dina händer. Arbetar du med plåt eller glas kan därför en skärskyddshandske vara att föredra. Skador på händerna kan också orsakas av värme och kyla. Dina händer är väldigt utsatta och många skador uppkommer på grund av fel val av handske.

 En arbetshandske med tjockt material skyddar och håller bättre medan en med tunnt material ger ökad precision och fingertoppskänsla.

 

2. RÄTT PASSFORM

Välj en handske som sitter bra. Det är viktigt att din arbetshandsske har rätt storlek och passform. En för stor hanske kan exempelvis öka risken för att fastna i rörliga maskindelar samt göra det svårare att hantera föremål, vilket kan påverka ditt arbete.

 

3. KASSERA SLITNA OCH TRASIGA HANDSKAR

Byt handskar regelbundet. Handskar slits och ska slitas, hellre det än dina händer. Hanterar du till exempel ämnen som kan tränga igenom handskarna är det viktigt att byta dem ofta. Kom även ihåg att kassera slitna och trasiga handskar så att de verkligen skyddar när de ska.


Har du några frågor kring val av handskar. Tveka inte att kontakta oss på: 010-585 54 40 eller info@tenprotection.se


.

 Bloggmeny
Meny
Avtalskund logga in
TEN PROTECTION AB © 2021 All Rights Reserved

Vänligen välj företag eller privat

Företag Privat