DANIEL GARBMAN

DANIEL GARBMAN

”Jag vill lätt kunna greppa en M4 mutter utan problem”Vi möter upp Daniel Garbman vid ett mindre bostadsområde i Smedjebacken i södra Dalarna. Det råder full aktivitet kring ett nytt hyreshus. Just idag är det fokus på att lyfta upp och montera stora takstolar. Daniel jobbar som maskinförare och rattar vant teleskoplastaren och den långa bommen. Maskinen för dagen är en klargrön Merlo Roto 40.30. Den mindre av de två maskiner han vanligtvis använder. Vädret bjuder på uppehåll och lite moln, perfekta förhållanden enligt Daniel som ofta behöver hålla blicken högt och där skarp sol kan störa arbetet en hel del.

Daniel, som är anställd på Motor-Ola Maskiner AB, jobbar i huvudsak med många olika typer av lyft men kör även mobilkran och lastbil, något han gjort i över 12 år och verkligen gillar.

– Det bästa med jobbet är helt klart omväxlingen. Igår hjälpte jag till att rensa hängrännor på hög höjd och i morse lyfte jag upp två personer som skulle laga ett hål i en vägg. Häromdagen drog vi loss en grävmaskin som fastnat i leran på förmiddagen och sen lyfte jag upp över 20 ton taktegel på eftermiddagen. Ingen dag är den andra lik och man vet inte riktigt vad som väntar när man påbörjar sitt pass. Det handlar mycket om att träffa nya människor och att hjälpa dem att lösa problem, vilket brukar vara mycket uppskattat och som gör mitt jobb så roligt, säger Daniel med ett leende.

När det gäller arbetshandskar så föredrar Daniel gärna doppade varianter både sommar- som vintertid.

- Det är viktigt att mina handskar sitter bra och håller hög kvalitet så att jag inte behöver byta allt för ofta. Jag använder gärna handskar som ger en bra fingertoppskänsla och passar när jag behöver meka och skruva. Jag vill lätt kunna greppa en M4 mutter utan problem, säger Daniel glatt och hoppar in i hytten för att fortsätta sitt pass.

Vi lämnar Daniel vid bygget och ser hur hustaket sakta men säkert börjar ta form och imponeras över det smidiga samarbetet med de övriga hantverkarna på bygget. Det märks att det ligger många års erfarenhet bakom spakarna.


Vill du ha kontakt med Daniel så jobbar han på Motor-Ola Maskiner i Ludvika. Tel. 070-645 57 20.


.

 Bloggmeny
Meny
Avtalskund logga in
TEN PROTECTION AB © 2021 All Rights Reserved

Vänligen välj företag eller privat

Företag Privat