SÅ HÄR TILLVERKAS EN SYDD ARBETSHANDSKE

SÅ HÄR TILLVERKAS EN SYDD ARBETSHANDSKE

Att tillverka en handske idag är ett gediget hantverk där varje del i processen kräver noggrannhet, erfarenhet och kunskap.


För oss är kvalitet nummer ett. En arbetshandske som är välsydd skyddar bättre. Dessutom håller den längre vilket är bra för miljön, för dig som kund och för plånboken. Mer hållbart i alla led alltså. Vi på Ten Protection arbetar tillsammans med en av de främsta producenterna inom arbetshandskar. Med hjälp av lång erfarenhet inom området är det en producent som ligger i framkant när det gäller materialval och teknologi. Just därför kan vi utveckla och tillhandahålla den bästa kvaliteten på våra sydda arbetshandskar.

Handsktillverkning är ett gediget hantverk där varje steg i processen görs av människor. Från produktdesign och utveckling till garvning och sömarbete. Att sy en arbetshandske är en utmanande process eftersom det är många stygn på väldigt liten yta till skillnad mot exempelvis en jacka eller ett par byxor. Därför är det de främstra sömmarna som får möjligheten att producera handskar. När handsken är färdigsydd går varje par igenom en rigorös kvalitetskontroll innan paketering och frakt innan den till slut hamnar hos dig som användare. 

Att sälja en arbetshandske idag kräver dessutom CE-märkning för varje enskild modell. Handskarna testas i kvalitetsinstitut och ges poäng över hur bra de fungerar i olika situationer, tex kyla, värme eller nötning.

För oss på Ten Protection är det viktigt att ha en leverantör som vi kan ställa krav på och som vi vet håller kvalitet men också jobbar med miljöfrågor och arbetsmiljö dagligen. Eftersom vi endast har en leverantör kan vi hela tiden följa upp och samarbeta kring dessa frågor och vara säkra på att vi säljer en produkt som motsvarar våra och dina förväntningar.


Har du fler frågor kring tillverkningen? Kontakta oss gärna.

 Bloggmeny
Meny
Avtalskund logga in
TEN PROTECTION AB © 2021 All Rights Reserved

Vänligen välj företag eller privat

Företag Privat