Tvättråd för arbetshandskar


TVÄTTRÅD

Det är viktigt att använda arbetshandskar på jobbet. Det skyddar dig från smuts och skador men ger även bättre grepp. Till och med små sår och stickor kan vara nog så irriterande och påverka både ditt jobb och ditt humör. Handskar låter dig helt enkelt utföra jobbet både säkrare och mer effektivt.
Eftersom arbetshandskar skyddar dig från smuts så utsätts de för olja, smuts, svett, kemikalier eller andra föroreningar. Olika typer av material absorberar olika typer av ämnen, vissa kan dammas av medan vissa behöver tvättas bort. Handskarna kommer inte att förbli lika rena som det var första gången du använde dem. Det är alltså lika viktigt att tvätta din personliga skyddsutrustning med jämna mellanrum som att använda arbetshandskar på jobbet.


VARFÖR?

ATT TVÄTTA ARBETSHANDSKARNA GER FLERA FÖRDELAR

  • Det förlänger livslängden på din skyddsutrustning genom att bli av med smuts och kemikalier som med tiden kan orsaka skador på tyget.
  • Det gör att du kan upprätthålla en bra hygien och minska risken för smittspridning genom att ta bort virus och bakterier.
  • Det minskar risken för skadliga ämnen som finns kvar på arbetshandsken efter ett jobb.
  • Det sparar pengar eftersom tvätt är billigare än att upprepade gånger köpa helt nya arbetshandskar.
  • Alla ovanstående punkter är viktiga för företag eller arbetstagare som vill sänka kostnaderna.

Tänk på att tvätt av en handske kan påverka dess prestanda över tid. Grepp och nötningsresultat kan påverkas om beläggningen i innerhanden avlägsnas eller ändras under tvätt.


HUR RENGÖR DU DINA HANDSKAR

Innan vi tittar närmare på tvättinstruktionerna för olika material vill vi lyfta fram några viktiga punkter.

Vi testar alla våra arbetshandskar i laboratorium. En del av testet inkluderar utvärderingar av tvätt. Att köra våra produkter genom många tvättcykler säkerställer att de uppfyller den kvalitetsnivå som vi förväntar oss.
Handskens hållbarhet beror på hur produkten lagras och vilka material som används för att tillverka dem.

Naturliga latexhandskar har ungefär tre års hållbarhet, medan handskar av nitril, neopren, PVC och andra syntetiska beläggningar har en nominell livslängd på minst fem år. Observera att med hållbarhet menas tiden som materialet behåller dess egenskaper. En arbetshandske som används och slits håller själklart en kortare tid.

TVÄTTRÅD FÖR OLIKA TYPER AV MATERIAL

Olika material behöver hanteras och tvättas på olika sätt. Här ser du en lista på vanliga material i arbetshandskar. Klicka på länken för information om det aktuella materialet.

Har du fler frågor kring hantering, skötsel och förvaring av arbetshandskar är du alltid välkommen att kontakta oss. 


SYNTETISK LÄDER & BOMULLS HANDSKAR
LÄDERHANDSKAR
NITRILHANDSKAR
VINTERHANDSKAR
Avtalskund logga in
TEN PROTECTION AB © 2021 All Rights Reserved

Vänligen välj företag eller privat

Företag Privat